fbpx
Connect with us
honey bread with cranberries and rosemary

לחמים ומאפים

לחם דבש עם חמוציות ורוזמרין

לחם דבש עם חמוציות ורוזמרין הוא חגיגה של טעמים שמצליחה לשלב מתיקות, חמיצות וארומה ייחודית. הלחם הזה מתאים במיוחד לראש השנה, כאשר אנו רוצים לשלב מתיקות עם מסורת, והוא יכול לשמש כתוספת מעולה לשולחן החג. הדבש מעניק ללחם את המתיקות היפה, החמוציות מוסיפות קטעים חמוצים ומרעננים, והרוזמרין מביא עמו ניחוחות של טבע ושל חום. הכנת הלחם היא פשוטה ומהירה, ותוך זמן קצר תוכלו ליהנות מלחם טרי, ביתי ומיוחד.

מרכיבים:

  • 3 כוסות קמח לבן
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס חמוציות מיובשות
  • 1 כוס מים חמימים
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות רוזמרין קצוץ (או יותר לפי הטעם)
  • 1 ביצה (למריחה על הלחם, אופציונלי)

הוראות הכנה:

הכנת השמרים: בקערה קטנה, שלבו את השמרים עם 1/4 כוס מהמים החמים. הוסיפו כפית דבש, ערבבו והשאירו את התערובת ל-5-10 דקות, עד שהשמרים מתחילים לתסוס.

הכנת הבצק: בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, המלח, הרוזמרין והחמוציות המיובשות. צרו גומה במרכז והוסיפו את השמרים התוססים, שמן הזית ושאר המים החמים. ערבבו היטב עד שהקמח נבלע והבצק מתחיל להתגבש.

לישה: הוציאו את הבצק על משטח עבודה מקומח ולושו במשך כ-8-10 דקות, עד שהבצק חלק וגמיש. אם הבצק דביק מדי, הוסיפו מעט קמח נוסף.

התפחה: הניחו את הבצק בקערה משומנת, כסו במגבת נקייה והניחו במקום חמים למשך 1-2 שעות, עד שהבצק יתפוס את גובהו ויכפיל את נפחו.

עיצוב ואפייה: לאחר ההתפחה, הניחו את הבצק על משטח עבודה מקומח ולושו אותו קלות כדי לשחרר את האוויר. צורתם את הבצק לכיכר והניחו אותו בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אם תרצו, מרחו ביצה על פני הלחם לפני האפייה.

אפייה: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות פרנהייט). אפו את הלחם במשך 25-30 דקות, עד שהלחם מזהיב ונשמע חלול כשמקישים עליו בחלקו התחתון.

קירור: הוציאו את הלחם מהתנור והניחו לו להתקרר על רשת לפני החיתוך.

בתיאבון!

לחם דבש עם חמוציות ורוזמרין הוא תוספת מיוחדת ומרעננת לכל שולחן חג, וישדרג כל ארוחה עם הטעמים העשירים והניחוחות המיוחדים שלו.

רוצה לקבל מאיתנו עדכונים נהדרים ישר למייל?

רוצה להגיב על הכתבה? הדעה שלך מעניינת אותנו

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה שחם עכשיו

רוצה לקבל מאיתנו עדכונים נהדרים ישר למייל?