בייגלה ירושלמי הוא מאפה ייחודי עם קראסט פריך וטעם מלוח, שהוא פשוט מושלם לארוחת בוקר, חטיף או כתוספת לארוחה.
מדובר במתכון קל יחסית להכנה, שמתאים גם למי שאין לו הרבה ניסיון באפייה. הנה המתכון לבייגלה ירושלמי ביתי שיגרום לכם להרגיש כמו בפיצריה הירושלמית האהובה עליכם!
מרכיבים:
- 3 כוסות קמח לבן
- 1/4 כוס סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כוס מים פושרים (לערבב עם שמרים)
- 1 שקית שמרים יבשים (10 גרם)
- 1 ביצה (למריחה על הבייגלה)
- 2 כפות מלח גס (לפיזור על הבייגלה)
הוראות הכנה:
הכנת השמרים: בקערה קטנה, ערבבו את השמרים עם 1/4 כוס מהמים הפושרים. הוסיפו כפית סוכר, ערבבו והשאירו את התערובת ל-5-10 דקות, עד שהשמרים מתחילים לתסוס ומתקבלים בועות קטנות.
הכנת הבצק: בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, הסוכר, המלח והסודה לשתייה. עשו גומה במרכז הקמח והוסיפו את תערובת השמרים, שמן הזית ושאר המים הפושרים. אם השתמשתם בביצה, הוסיפו אותה בשלב זה. ערבבו עד שהקמח נבלע ויתקבל בצק רך.
לישה: הוציאו את הבצק על משטח עבודה מקומח ולשו אותו במשך כ-8-10 דקות, עד שהבצק הופך חלק וגמיש. אם הבצק דביק מדי, הוסיפו מעט קמח נוסף.
התפחה: הניחו את הבצק בקערה משומנת, כסו במגבת נקייה והניחו במקום חמים למשך 1-2 שעות, עד שהבצק יתפוס את גובהו ויכפיל את נפחו.
עיצוב הבייגלה: הוציאו את הבצק על משטח עבודה מקומח ולשו אותו קלות כדי לשחרר את האוויר. חלקו את הבצק ל-10-12 כדורים שווים. מכל כדור, צרו צורת בייגלה על ידי יצירת עיגול עם חור במרכז.
בישול: בסיר גדול, חממו מים עם מעט סודה לשתייה (1-2 כפות) עד שהמים מגיעים לרתיחה קלה. עם כף מחוררת, הניחו בזהירות את הבייגלה במים הרותחים למשך 1-2 דקות לכל צד, עד שהם מתחילים לצוף. הוציאו בעזרת כף מחוררת והניחו על מגבת לייבוש קל.
אפייה: הניחו את הבייגלה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מרחו את הבייגלה בביצה מוקצפת והפזרו מלח גס מעל. אפו בתנור מחומם ל-220 מעלות צלזיוס (425 מעלות פרנהייט) למשך 15-20 דקות, או עד שהבייגלה מזהיב וקריספי.
קירור: הוציאו את הבייגלה מהתנור והניחו לו להתקרר על רשת לפני ההגשה.
הערות:
ניתן להוסיף קימל או שומשום או קצח ואפשר כמובן לשלב – מעל הבייגלה לפני האפייה.
לשמירה על פריכות הבייגלה, כדאי לאחסן אותם בכלי סגור רק לאחר שהם התקררו לחלוטין.
תהנו מהבייגלה הירושלמי הביתי שלכם!