fbpx
Connect with us
סלט עדשים עם ירקות קצוצים וגרגרי רימון

מתכוני קיץ מומלצים

סלט עדשים עם ירקות קצוצים וגרגרי רימון

סלט העדשים הזה הוא שילוב מצוין של בריאות וטעם, שמביא איתו צבעים חיים וטעמים מרעננים לכל ארוחה.
עדשים, עם ערכם התזונתי הגבוה, משתלבות נהדר עם ירקות קצוצים וגרגרי רימון עסיסיים, ויוצרים סלט קל להכנה אך מלא בתועלת ובריאות.

מרכיבים:

  • 1 כוס עדשים ירוקות או אדומות, מבושלות ומסוננות
  • 1 פלפל אדום קצוץ דק
  • 1 פלפל צהוב קצוץ דק
  • 1 מלפפון קטן קצוץ דק
  • 1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 בצל סגול קטן קצוץ דק
  • 1/2 כוס גרגרי רימון טריים
  • 1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון (או לפי הטעם)

הוראות הכנה:

הכנה ראשונית: אם טרם הכנתם את העדשים, סננו אותן ומבשלות במים רותחים למשך כ-15-20 דקות עד שהן מתרככות אך שומרות על יציבותן. סננו את המים והשאירו את העדשים להתקרר לטמפ’ החדר.

הכנת הירקות: קצצו את כל הירקות (פלפלים, מלפפון, גזר ובצל) לחתיכות קטנות ודקיקות כך שהן יתחברו בקלות עם העדשים.

הכנה ותיבול: בקערה גדולה, ערבבו את העדשים המבושלות עם הירקות הקצוצים. הוסיפו את גרגרי הרימון וערבבו בעדינות.

הוספת הרוטב: בתערובת ירקות ועדשים, הוסיפו את שמן הזית ומיץ הלימון. תיבלו במלח ופלפל שחור לפי הטעם. ערבבו את הסלט כך שכל המרכיבים יתערבבו בצורה אחידה.

הגשה: הוסיפו את עלי הפטרוזיליה הקצוצים וערבבו שוב בעדינות. הסלט מוכן להגיש מיד או לאחר מנוחה של חצי שעה במקרר, כך שהטעמים יתמזגו טוב יותר.

סלט העדשים עם ירקות קצוצים וגרגרי רימון הוא מנה אידיאלית שמביאה איתה בריאות, צבעים וטעמים לכל ארוחה.
הוא משלב את היתרונות התזונתיים של העדשים עם הטריות של הירקות והמתיקות הטריה של הרימון, ומציע לא רק מנה טעימה אלא גם מנות בריאות ומזינות.

רוצה לקבל מאיתנו עדכונים נהדרים ישר למייל?

רוצה להגיב על הכתבה? הדעה שלך מעניינת אותנו

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה שחם עכשיו

רוצה לקבל מאיתנו עדכונים נהדרים ישר למייל?