fbpx
Connect with us
פשטידת קישואים וגבינות בתנור

מתכוני קיץ מומלצים

פשטידת קישואים וגבינות בתנור

פשטידת קישואים וגבינות בתנור היא מנה מעולה שמתאימה לכל זמן ביום.
זהו מתכון מהיר, פשוט וטעים, שמתמזג היטב עם כל סוג של ירק וגבינה שאתם אוהבים.
הפשטידה יוצאת רכה במרכז עם קצוות פריכים, והטעמים שלה מלאים ומעודנים.
היא מושלמת כמנה עיקרית או כתוספת, ואפשר להנות ממנה חמה, פושרת או קרה.

מרכיבים:

  • 3 קישואים בינוניים, קלופים ומגורדים
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס גבינה מפוררת בסגנון גבינת פטה
  • 1/2 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1/4 כוס קמח (או קמח כוסמין)
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/4 כפית שטוחה של מלח
  • 1/4 כפית שטוחה של כורכום
  • 1/4 כפית שטוחה של כמון (אופציונלי)
  • 1/4 כפית שטוחה של פפריקה מתוקה
  • 2 כפות שמן זית (למריחה בתבנית)

הוראות הכנה:

הכנה מראש: חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית פשטידה בקוטר 24 ס"מ או תבנית אפייה.

סינון הקישואים: מניחים את הקישואים המגורדים במסננת ומוסיפים מעט מלח. משאירים כ-10 דקות להניח להם, כך שהמלח יספוג את הנוזלים מהקישואים. לאחר מכן, סוחטים היטב את הקישואים מהנוזלים.

הכנת התערובת: בקערה גדולה, מערבבים את הקישואים הסחוטים עם הבצל הקצוץ, הביצים, גבינת פריזאית וגבינת מוצרלה. מוסיפים את הקמח, פטרוזיליה, מלח, כורכום, כמון ופפריקה. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.

אפייה: שופכים את התערובת לתבנית האפייה ומשטחים אותה בצורה אחידה. מגרדים מעט גבינת מוצרלה מעל אם רוצים.

אפייה בתנור: מכניסים לתנור ואופים במשך 35-40 דקות, או עד שהפשטידה מזהיבה ומקבלת קצוות פריכים. ניתן לבדוק עם קיסם אם הפשטידה מוכנה – אם הוא יוצא יבש, הפשטידה מוכנה.

הגשה: מניחים לפשטידה להתקרר מעט לפני החיתוך וההגשה. ניתן להגיש חמה, פושרת או קרה, וליהנות מהמרקם הטרי והטעים של המנה.

פשטידת קישואים וגבינות בתנור היא מנה פשוטה אך מאוד מספקת, שמתאימה לכל יום בשבוע.
היא קלה להכנה, מלאה בטעמים, ומושלמת לארוחה משפחתית או לאירוח. נסו להכין אותה ותיהנו ממנה משביעה ומרשימה שתשדרג כל ארוחה.

רוצה לקבל מאיתנו עדכונים נהדרים ישר למייל?

רוצה להגיב על הכתבה? הדעה שלך מעניינת אותנו

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה שחם עכשיו

רוצה לקבל מאיתנו עדכונים נהדרים ישר למייל?