fbpx
Connect with us
סלט בורגול עם מנגו ונענע

מתכוני קיץ מומלצים

סלט בורגול עם מנגו ונענע

אם אתם מחפשים מנה מרעננת, צבעונית ובריאה שתשדרג את הארוחות שלכם, סלט בורגול עם מנגו ונענע הוא הבחירה המושלמת.
הסלט הזה, שמבוסס על בורגול (גרגרי חיטה קלויים) עם ירקות טריים, עשבים ריחניים, ולפעמים גם עם קצת מנגו כדי להוסיף נופך מתוק ומיוחד, מציע שילוב מושלם של טעמים.

הטוויסט המרענן שלנו הוא הוספת מנגו קיצי, שיכניס לסלט את המתיקות והצבעוניות הנדרשת ויתן לו גוון צבעוני נוסף.
בנוסף, נשלב גם נענע קצוצה ותערובת תבלינים עונתית כדי להעשיר את הטעמים ולהוסיף לשדרוגים מעניינים של המתכון הקלאסי.

מצרכים:

  • 1 כוס בורגול, מבושל ומסונן
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/4 כוס נענע קצוצה דק
  • 2 עגבניות בינוניות, קצוצות קטן
  • 1 מלפפון גדול, קלוף וקצוץ קטן
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 1 מנגו בינוני, קלוף וקצוץ קטן
  • 1/4 כוס אגוזי פיסטוק קלויים קצוצים (אופציונלי)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

מבשלים את הבורגול לפי הוראות היצרן, מסננים ומניחים להתקרר.

בקערה גדולה, מערבבים את הפטרוזיליה, הנענע, העגבניות, המלפפון, בצל ירוק ומנגו.

הכנת הרוטב:

בקערה קטנה, מערבבים את שמן הזית עם מיץ הלימון, כמון, מלח ופלפל שחור.

הרכבת הסלט:

מוסיפים את הבורגול המבושל והקריר לקערת הירקות והפירות.

יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.

הגשה:

מעבירים את הסלט לקערת הגשה ומקשטים באגוזי הפיסטוק הקלויים אם משתמשים בהם.

מגישים מייד או מאחסנים במקרר למשך כ-30 דקות לפני ההגשה כדי שהטעמים יתמזגו.

סלט בורגול עם מנגו ונענע מביא את הטעמים של המטבח הים-תיכוני לרמה חדשה,
עם שילוב צבעוני ומענג של בורגול, ירקות טריים ומנגו מתוק.
זהו סלט שמענג את החיך ומספק גם בריאות וגם הנאה בכל ביס.

רוצה לקבל מאיתנו עדכונים נהדרים ישר למייל?

תוכן נוסף שממש חבל לפספס:

סלט גזר עם תפוחים וקינמון

רוצה להגיב על הכתבה? הדעה שלך מעניינת אותנו

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה שחם עכשיו

רוצה לקבל מאיתנו עדכונים נהדרים ישר למייל?