fbpx
Connect with us
אורז מטוגן מתכון

מתכונים

אורז מטוגן מתכון קל ופשוט

אורז מטוגן הוא מאכל מהיר וטעים שאפשר להכין בקלות בבית.

מתכון בסיסי לאורז מטוגן:

300 גרם אורז מבושל (כ-2 כוסות של אורז שאורז במים)

2 כפות שמן צמחי (למשל שמן סויה או קנולה)

2 ביצים

1 בצל קטן, קצוץ

2 גזר, קצוץ לקוביות קטנות

100 גרם אפונה קפואה

3 כפות סויה

מלח ופלפל לפי הטעם

בצל ירוק קצוץ (לקישוט)

 

הוראות הכנה שלב אחרי שלב

בישול האורז: אם השתמשתם באורז לא מבושל, הכינו אותו לפי ההוראות על האריזה. אם יש אורז בושל מיום קודם, זה מצוין – הוא ייתן מראה פריך יותר.

טיגון הבצל: חממים שמן במחבת גדולה על חום בינוני, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא עשוי ושקוף, כ-3-5 דקות.

הוספת הגזר ואפונה: מוסיפים את הגזר והאפונה למחבת ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות נוספות עד שהירקות רכים.

בישול הביצים: דוחפים את הירקות בצד של המחבת, ושוב ממקמים את החום על בינוני. שוברים את הביצים לתוך המחבת ומערבבים עד שהן מתבשלים לחלוטין.

הוספת האורז: מוסיפים את האורז המבושל למחבת ומערבבים הכל יחד. מוסיפים את רוטב הסויה, מלח ופלפל ומערבבים עד שהאורז חם ומשולב היטב עם שאר המרכיבים.

הגשה: מסדרים את האורז המטוגן לצלחות ומקשטים עם בצל ירוק קצוץ מעל.

 

טיפים ווריאציות נוספות

גיוון: נוסיף ירקות כמו פטריות, בוק צ'וי, או אפילו תירס. טופו, חזה עוף או בקר

חלבון טבעוני: לשדרג את המתכון עם טופו במקום ביצים.

 

זמן הכנה

כ-30 דקות.

מומלץ להגיש לצד סלט ירוק רענן או עם חמאת בוטנים חריפה, לחוויית טעמים עשירה יותר.

רוצה לקבל מאיתנו עדכונים נהדרים ישר למייל?

רוצה להגיב על הכתבה? הדעה שלך מעניינת אותנו

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה שחם עכשיו

רוצה לקבל מאיתנו עדכונים נהדרים ישר למייל?