fbpx
Connect with us
סטייק כרובית על פלנצ'ה

מתכונים

סטייק כרובית על פלנצ'ה

סטייק כרובית הזה יוצר טעמים עזים עם טכניקת בישול פשוטה שמביאה לתוצאה טעימה ומרשימה.

מרכיבים:

  • 1 כרובית גדולה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף כמון
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1/2 כפית קימל (אופציונלי)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף מיץ לימון (אפשר גם חומץ בלסמי)
  • עלי פטרוזיליה קצוצים לקישוט (אופציונלי)

אופן הכנה:

הכנת הכרובית:

חותכים את הכרובית לפרחים בינוניים בעזרת סכין חדה. מוודאים שכל פרח יהיה בגודל אחיד כדי לבשל בצורה שווה.

הכנת תערובת התיבול:

בקערה קטנה, מערבבים את שמן הזית, הפפריקה, הכמון, הכורכום, הקימל (אם משתמשים), מלח, פלפל שחור ושום כתוש. התערובת צריכה להיות רכה וניתנת למריחה.

תיבול הכרובית:

משרים את פרחי הכרובית בתערובת התיבול ומערבבים היטב כדי שהטעמים יחלחלו פנימה. נותנים לכרובית להתייבש מעט ולהתמזג עם התבלינים למשך כ-15 דקות.

בישול על הפלנצ'ה:

מחממים פלנצ'ה (או מחבת כבדה) על חום גבוה. כשחם מאוד, מניחים את פרחי הכרובית על הפלנצ'ה. מבשלים כ-4-5 דקות מכל צד, או עד שהכרובית משחימה ומקבלת קווי גריל ברורים. ניתן גם לסגור את הפלנצ'ה עם מכסה קטן אם רוצים לבשל את הכרובית גם מבפנים.

הגשה:

לאחר שהכרובית מוכנה, מסירים מהפלנצ'ה ומניחים על צלחת שטוחה. סוחטים מעל מיץ לימון ומקשטים בעלי פטרוזיליה קצוצים אם רוצים.

הערות:

  • ניתן להוסיף גם תוספות כמו גבינת פרמזן מגוררת מעל הכרובית בזמן שהיא חמה.
  • אם רוצים לקבל מרקם קריספי יותר, ניתן להניח את פרחי הכרובית בתנור על טמפרטורה גבוהה (200 מעלות צלזיוס) למשך 10-15 דקות אחרי הבישול על הפלנצ'ה.

בתיאבון!

רוצה לקבל מאיתנו עדכונים נהדרים ישר למייל?

רוצה להגיב על הכתבה? הדעה שלך מעניינת אותנו

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מה שחם עכשיו

רוצה לקבל מאיתנו עדכונים נהדרים ישר למייל?