בין אם אתם מחפשים מנה עיקרית קלה או תוספת מושלמת לארוחה, סלט חם ומזין עם קישוא, פטריות וקטניות הוא פתרון נהדר, מלא בטעמים ובערכים תזונתיים.
הקישוא והפטריות מביאים טעמים עשירים, בעוד שהקטניות מספקות חלבון איכותי וסיבים תזונתיים שמסייעים בשמירה על תחושת שובע לאורך זמן.
המנה הזאת היא גם קלה מאוד להכנה, אידיאלית לארוחות ערב קלות או לצהריים בריאים, והיא בהחלט מספקת גיוון מעניין ומזין בתפריט היומי.
עם שילוב של ירקות טריים וקטניות, הסלט הזה לא רק יעניק לכם חוויית טעמים מגוונת, אלא גם יתרום לבריאותכם.
רשימת מרכיבים:
200 גרם קישוא (2 קישוא בינוניים)
150 גרם פטריות שמפיניון (כ-6 פטריות בינוניות)
250 גרם שעועית אדומה מקופסה, שטופה
1 בצל קטן קצוץ
2 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
1 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
100 גרם רוקפור או גבינת פטה (אופציונלי)
כף פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
הכנה מוקדמת: שטפו וחתכו את הקישוא לקוביות קטנות. פרסו את הפטריות לרצועות.
טיגון הבצל: במחבת רחבה, חממים 2 כפות שמן זית על חום בינוני. הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד שיהיה שקוף ורך (כ-3-4 דקות).
הוספת שיני שום: הוסיפו את השום הכתוש וטגנו יחד עם הבצל למשך דקה נוספת.
טיגון ירקות: הוסיפו את הקישוא והפטריות למחבת וערבבו היטב. טגנו כ-5-7 דקות, עד שהקישוא רך והפטריות החזירו נוזלים.
הוספת קטניות: הוסיפו את השעועית האדומה המבוישת למחבת, יחד עם התבלינים (כמון, פפריקה, מלח ופלפל). ערבבו היטב והניחו להתבשל על חום נמוך לעוד 5 דקות.
תווספת גבינה: אם אתם בוחרים להוסיף גבינה, מפזרים אותה מעל הסלט ומערבבים בעדינות עד שהגבינה מתחממת אך לא נמסה לגמרי.
הגשה: הורידו מהכיריים, מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל והגישו חם.
אפשר להחליף את השעועית האדומה בסוגים אחרים של קטניות, כמו חומוס או עדשים.
ניתן להוסיף ירקות נוספים כמו תרד קצוץ או גזר מגורר להעשיר את הסלט.
אם אוהבים חריף, ניתן להוסיף פלפל חריף קצוץ בשלב הבצל.
הסלט יכול להיגש כרכיב עיקרי, יחד עם לחם קלוי, או כתוספת לחזה עוף צלוי. מתאים גם להגשה על מצע של אורז או קינואה.