דונאטס אפויים בטעמים של מייפל עם ציפוי מייפל מזוגג הם התוספת המושלמת לכל ארוחה או כיבוד מתוק.
הם רכים, קלילים וטעימים, עם טעם מייפל עשיר שמביא ניחוחות חמים של חגיגה. הציפוי המזוגג מוסיף להם ברק וטעם מענג,
ושיטת האפייה בתנור מבטיחה שהדונאטס יהיו פחות שומניים ועדיין פריכים ומעוררי תיאבון.
מרכיבים:
לדונאטס
- 1 ½ כוסות קמח
- ½ כוס סוכר
- 1 ביצה
- ½ כוס חלב
- ¼ כוס מייפל אמיתי
- ¼ כוס חמאה מומסת
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית אבקת סודה
- ½ כפית קינמון טחון
- ¼ כפית מלח
לציפוי מייפל מזוגג:
- 1 כוס אבקת סוכר
- 3-4 כפות מייפל אמיתי
- 1-2 כפות חלב (לפי הצורך)
- 1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
אופן הכנה:
חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומניחים תבנית דונאטס משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
מכינים את הבלילה: בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת הסודה לשתייה, אבקת הסודה, הקינמון והמלח.
מוסיפים את הרטובים: בקערה נפרדת, טורפים את הביצה, ואז מוסיפים את החלב, המייפל והחמאה המומסת. מערבבים היטב עד שהמרכיבים משתלבים.
ממזגים את היבשים עם הרטובים: מוסיפים את תערובת הרטובים לתוך תערובת היבשים ומערבבים עד שהכל מתאחד. אל תערבבו יתר על המידה – כמה ערבובים טובים מספיקים.
מניחים את הבלילה בתבנית: מעבירים את הבלילה לתבנית הדונאטס בעזרת כף או שקית זילוף. ממלאים את התבנית עד כשלושה רבעים מהגובה שלה.
אופים: מכניסים לתנור ואופים כ-10-12 דקות, או עד שהדונאטס מזהיבים וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
מכינים את הציפוי: בקערה קטנה, מערבבים את אבקת הסוכר עם המייפל. מוסיפים חלב בהדרגה עד שמתקבלת עיסה חלקה שניתן לזלף או למרוח. להוספת טעם נוסף, ניתן להוסיף תמצית וניל.
מצפים את הדונאטס: לאחר שהדונאטס התקררו מעט, טבולים כל אחד בציפוי המייפל המזוגג, או אם מעדיפים, מפזרים את הציפוי בעזרת כף. ניתן להניח את הדונאטס על רשת קירור עד שהציפוי יתקשה.
- ניתן לשדרג את המתכון עם תוספות כמו אגוזים קצוצים או שוקולד צ׳יפס בתערובת הדונאטס.
- לשמירה על הטריות, אחסנו את הדונאטס בקופסה אטומה במקום יבש או במקרר.